poziţionarea ferestrelor în acoperiş

Înălţimea de montaj faţă de podea.

Se va ţine cont de următoarele reguli: Pentru etajele situate la mai puţin de 25 m deasupra solului, distanţa de la marginea inferioară a ferestrei până la pardoseală trebuie să fie de cel puţin 85 cm. La etajele situate la o înălţime mai mare de 25 m deasupra solului această distanţă nu poate fi mai mică de 110 cm. Trebuie să subliniem faptul că, o fereastră montată la înălţime mai mare, aduce mai multă lumină în încăpere. Conform DIN 5034-1 pct. 4.2.2 "marginea superioară a suprafeţei vitrate trebuie să fie la cel puţin 220 cm deasupra pardoselii."

Un alt aspect important este înălţimea de montaj a ferestrelor de mansardă dotate cu clapete de aerare. În conformitate cu instrucţiunile Institutul de Tehnologie în Construcţii nr 343/96 - "...Acestea trebuie să fie instalate astfel încât fanta de ventilaţie să fie la o înălţime de cel puţin 200 cm deasupra pardoselii.

 

Ferestrele FAKRO au clapeta de aerare situată în partea superioară a tocului. Pentru ca fereastra să fie montată în conformitate cu aceste reguli, marginea superioară a ferestrei trebuie să fie la o înălţime de 220cm. Ferestrele FAKRO montate cu marginea inferioară la înălţimea cuprinsă între110 şi 140 cm de la pardoseală, îndeplinesc cerinţele stabilite de legislaţie şi oferă o foarte bună luminare, garantând totodată şi contactul vizual cu mediul exterior. Amplasarea mânerului în partea inferioară a ferestrelor FAKRO permite operarea confortabilă a acestora. Montajul ferestrelor la această înălţime face posibilă atât instalarea unui calorifer standard sub fereastră cât şi aplicarea corectă a căptuşelii, asigurând astfel o bună circulaţie a aerului, care reduce în mod eficient riscul apariţiei fenomenului de condens.

  

Poziţionarea ferestrelor în acoperiş

Poziţionarea ferestrelor de mansardă în planul acoperişului se face ţinând cont de faptul că, într-o încăpere, distribuţia luminii este mult mai uniformă atunci când se instalează mai multe ferestre de dimensiuni mai mici, în locuri diferite, decât atunci când se instalează o singură fereastră de dimensiuni mari.

  

alegerea corectă a ferestrelor