Ramele pentru coşuri de fum GZK

Rama pentru coşuri de fum GZK este un sistem de etanşare care permite execuţia uşoară, etanşă şi estetică în jurul coşului de fum.
Elementele special concepute şi fabricate cu precizie conferă etanşeitatea coşului de fum cu învelitoarea şi reduc semnificativ timpul de finisaj în jurul acestuia..

Rama universală GZK-AV se montează la coşuri de fum cu lăţimea de maxim 95 cm şi lungimea de maxim 180 cm (dimensiune măsurată la intersecţia cu învelitoarea). Acest lucru este posibil prin utilizarea elementelor reglabile ale ramei. Atunci când coşul de fum are o dimensiune mai mică, elementele din aluminiu pot fi uşor tăiate la orice dimensiune.

Rama GZK-AS există în două dimensiuni fixe, adaptate la cele mai populare dimensiuni de coşuri de fum oferite pe piaţă:

 

GZK-AS 38 permite montarea pe coşuri de fum cu o lăţime fixă ​​de 38cm; lungimea maximă a acestora, măsurată la intersecţia cu învelitoarea, nu poate fi mai mare de 100 cm.

GZK-AS 51 permite montarea pe coşuri de fum cu o lăţime fixă de 51cm. Lungimea maximă a acestora măsurată la intersecţia cu învelitoarea, nu poate fi mai mare de 100 cm. În cazul coşurilor de fum cu o lăţime mai mare, este necesară aplicarea unui modul de prelungire suplimentar GZM. Acesta face posibilă prelungirea GZK-AS cu 1m sau multipli de 1m.
 

 

Datorită faptului ca lungimea standard a părţii laterale al GZK-AS este de 1m, aplicarea unei astfel de rame depinde de lungimea concretă a unui coş de fum «a» şi a pantei acoperişului “α” (Fig. 1). Mai jos, sunt prezentate posibilităţile de instalare a ramei (GZK-AS) la lungimi maxime pe cele mai răspândite dintre pantele de acoperiş. Dacă lungimea c este mai mare de 1m, este necesară folosirea unui modul de prelungire GZM.

 

Înclinaţia acoperişului  α [º]

Lungimea coşului de fum a [m]

Lungimea coşului de fum pe linia de intersecţie cu învelitoarea. c [m]

25

0,90

0,99

35

0,80

0,98

45

0,70

0,99

60

0,50

1,00

 

Elementele pentru ramele pentru coşuri de fum sunt profilate aşa încât să se potrivească acoperişurilor cu înclinaţia între 15 şi 70 de grade. Şorţul este dotat cu o bandă de butil, permiţand lipirea acestuia de învelitoare. Rama este fabricată din aluminiu protejat cu vopsea poliesterică ceea ce conferă durabilitate şi rezistenţă la intemperii. Culoarea gri-maro RAL 7022 se vinde fără niciun cost adiţional şi se potriveşte cu cea mai mare parte a materialelor pentru acoperiş. Ramele în culorile RAL 7035, RAL 8019, RAL 9005 sunt disponibile la un cost adiţional de 10%.

 

 

RAL 7022

RAL 7035

RAL 8019

RAL 9005

 

Ramele în culori RAL non-standard se fabrică pe comandă pentru un cost suplimentar de 60%.