GZK chimney flashing

GZK rame de etanșare pentru coșuri de fum

Ramele de etanșare pentru coșuri de fum GZK constituie un sistem ce permite finisarea ușoară, etanșă și estetică în jurul coșului de fum. Elementele special concepute și fabricate cu precizie conferă etanșeitatea coșului de fum cu învelitoarea și reduc semnificativ timpul necesar finisajului.
Rama universală GZK se montează la coșuri de fum cu lățimea de maxim 95cm și lungimea maximă 180cm. Este posibilă ajustarea dimensiunilor pentru coșuri de fum mai mici.

GZK-AS sunt rame fixe, în două dintre dimensiunile cele mai populare ale coșurilor de fum:

 
GZK-AS 38
  • GZK-AS 38 rame pentru coșuri de fum cu lățime de 38cm și lungimea maximă 100cm.
GZK-AS 51
  • GZK-AS 51 rame pentru coșuri de fum cu lățime de 38cm și lungimea maximă 100cm. În cazul coșurilor de fum cu o lungime mai mare, este necesară utilizarea unui modul de prelungire GZM. Astfel, este posibilă prelungirea GZK-AS cu 1m sau multiplu de 1m (achiziționând mai multe module).

GZK-AS

Datorită lungimii standard de 1m a GZK-AS, utilizarea ramelor depinde de lungimea reală a unui cos de fum “a” și înclinația acoperișului “α” . Mai jos sunt câteva exemple de utilizare a ramelor GZK-AS pentru cele mai populare dimensiuni. În cazul în care valoarea "c" este mai mare de 1m, trebuie utilizat modulul GZM.

 

Înclinația acoperișului α [º] Lungimea reală a coșului [m] Lungimea la nivelul acoperișului c [m]
25 0,90 0,99
35 0,80 0,98
45 0,70 0,99
60 0,50 1,00

Ramele pot fi utilizate la acoperișuri cu înclinație între 15 și 70 grade. Ramele sunt fabricate din aluminiu protejat cu vopsea poliesterică, ceea ce le conferă durabilitate și rezistență la intemperii. Șorțul este dotat cu o bandă de butil, permițând lipirea de învelitoare. Culoarea standard a ramelor (RAL 7022) se potrivește cu culorile cele mai comune ale învelitorilor. Ramele sunt, de asemenea, disponibile și în alte variante de culoare: RAL 7035, RAL 8019, RAL 9005 sau RAL 8004.

Culorile ramelor pentru coșuri de fum.

 

Metal cladding elements in different RAL colours are available for a 60% surcharge

Instrucțiuni

                                                                                                Instrucțiuni Instrucțiuni video de montaj
    Instrucțiuni Cataloage și Broșuri