FAKRO a devenit membru UFEMAT - Asociaţia Europeană a Producătorilor şi Distribuitorilor din Construcţii

FAKRO a aderat la UFEMAT - Asociaţia Europeană a Producătorilor şi Distribuitorilor din Construcţii, o organizaţie care reuneşte reprezentanţi din şaisprezece ţări europene. Compania noastră a anunţat aderarea sa la această organizaţie internaţională de prestigiu în timpul congresului anual UFEMAT ce a avut loc între 7 şi 10 octombrie în Veneţia, Italia. Compania FAKRO, invitată să participe la această reuniune, a fost reprezentată de către Ryszard Florek Preşedintele consiliului de administraţie, Export Managerii Sujew Sabina şi Szewczyk Paweł şi Piotr Bieniek Director KRONMAT.

- Participarea la lucrările acestei adunări influente este foarte importantă pentru noi - subliniază Sabina Sujew - UFEMAT fiind o organizaţie care încearcă să adapteze în mod eficient legile europene la nevoile industriei de construcţii. Calitatea de membru în această asociaţie, de asemenea, oferă o oportunitate de a stabili noi contacte de afaceri cu distribuitori din toată Europa.

Congresele UFEMAT se organizează anual în una din ţările europene. De data aceasta, punctul cel mai important al acestor întâlniri, au fost opiniile privind viitorul industriei de construcţii în 2010-2020. Impreună cu preşedinţii societăţilor din industria de construcţii, FAKRO a participat la o discuţie cu tema "Liderii Industriei".

Invitaţia primită de către FAKRO de a participa la congres este o confirmare a poziţiei onorante pe care o deţine în piaţa UE.

- În discursul nostru, am amintit că principiile liberei concurenţe stau la baza Uniunii Europene - explică Paweł Szewczyk - Această confruntare pe piaţa liberă a devenit forţa motrice a industriei construcţiilor. Libera concurenţă aduce beneficii pentru producători şi distribuitori dar mai ales pentru clienţii finali. Acest aspect a devenit un punct important al prezentării pe care am pregătit-o având la bază experienţa îndelungată a companiei FAKRO.

In general, discuţiile s-au purtat cu privire la dezvoltarea industriei de construcţii în următorii zece ani - discuţii la care a participat şeful Departamentului Comisiei Europene pentru Întreprinderi şi Industrie Arguelee Vincent – şi toţi membrii au fost de acord că viitorul industriei de construcţii este eficienţa energetică. Tinând cont de această tendinţă în investiţii, condiţia pentru construirea durabilă este, potrivit legislaţiei europene, specificarea standardelor de eficienţă energetică.

Acesta este anul în care membrii UFEMAT au decis să premieze pentru prima dată activitatea oficialilor UE pentru dezvoltare durabilă. Premiul „European Building Materials” a fost acordat Comisarului European pentru Acţiuni Climatice , Connie Hedegaard.

Organizatorul congresului din acest an a fost Federaţia Belgiană a Producătorilor şi Distribuitorilor din Construcţii. Printre materialele conferinţei, un interes special l-au stârnit benzile desenate ale artistului belgian Marc Verhaengen, a căror temă a fost întâlnirea din acest an din Veneţia (vezi ataşat). Trebuie adăugat că FAKRO a fost unul dintre cei trei sponsori ai evenimentului.

Următoarea reuniune, în 2011, va avea loc în Danemarca. Pentru mai multe informaţii despre congresul din acest an, vă invităm să vizitaţi www.ufemat.eu.

Benzi desenate: descarca!