Flat roof windows type C and type F

Ferestre tip C și tip F pentru acoperiș terasă

Materialele moderne și tehnologiile noi din industria construcțiilor au condus la apariția a tot mai multe clădiri cu acoperișuri plate dar, deseori, în acest tip de arhitectură, există încăperi în care nu pot fi montate ferestre verticale sau ferestre de mansardă. Știind că, pentru a asigura confortul persoanelor, fiecare încăpere are nevoie de o sursă de lumină naturală, FAKRO oferă o gamă de ferestre pentru acoperișuri tip terasă. Aceste ferestre reprezintă soluția ideală pentru a aduce lumina naturală în interiorul clădirii, oferind în același timp o izolare termică excelentă și posibilitatea de aerisire.

Caracteristicile ferestrelor tip C și tip F pentru acoperișuri terasă - FAKROTIP F                                                                                      

Caracteristicile ferestrelor tip C și tip F pentru acoperișuri terasă - FAKROTIP C

 

Caracteristicile ferestrelor tip C și tip F pentru acoperișuri terasă - FAKROTIP G

La fabricarea ferestrelor FAKRO pentru acoperișuri tip terasă sunt utilizate soluții inovatoare și materiale de cea mai bună calitate. Parametri de izolare termică excelenți, lumina naturală din abundență, posibilitatea de ventilare, operarea ușoară, gama largă de accesorii și, nu în ultimul rând, estetica desăvârșită a ferestrelor FAKRO pentru acoperișuri tip terasă, sunt atributele care asigură un grad ridicat de confort persoanelor care locuiesc în clădiri cu acoperiș terasă.

Principalele tipuri de ferestre pentru acoperiș terasă sunt:

  • tip F cu geam inovator
  • tip C cu geam termoizolator și cupolă din policarbonat
  • tip G cu geam antiefracție și modul de sticlă suplimentar

Disponibile în trei variante în funcție de modul de operare:

DEF - cu deschidere electrică DEC - cu deschidere electrică DEG - cu deschidere electrică
DMF - cu deschidere manuală  DMC - cu deschidere manuală DMG - cu deschidere manuală
DXF - fără deschidere (fixe)  DXC - fără deschidere (fixe) DXG - fără deschidere (fixe)

Principalele avantaje ale ferestrelor FAKRO pentru acoperișuri tip terasă:

Energy-efficient design

Eficiența energetică mare

Datorită construcției speciale, ferestrele FAKRO pentru acoperișuri tip terasă asigură parametri excelenți de izolare termică.

Ferestrele tip F (fără cupolă) sunt disponibile cu geam triplucameral DU8, coeficientul de transfer termic pentru întreaga fereastra fiind U=0.64 W/m2K conform EN 14351-1, fapt care face ca aceste ferestre să poată fi utilizate în clădiri foarte eficiente energetic, precum și în clădiri pasive.

Ferestrele tip C (cu cupolă) cu geam pasiv triplucameral U8 (VSG) au coeficientul de transfer termic U=0.55 W/m2K conform EN 1873 (pentru dimensiunea 120x120cm). Acest coeficient este pentru întreaga fereastră (toc, geam și cupolă). Utilizarea acestui tip de geam conduce la costuri reduse cu încălzirea locuinței în timpul iernii.

High safety


Siguranța

Ferestrele DMF DU6 Secure, DXF DU6 Secure, DMC P4 Secure și DXC P4 Secure satisfac cerințele Normelor Europene 2nd antiefracție clasa RC 2 N EN 1627. Mai mult, au cea mai mare clasă de rezistență la impact - SB 1200 conform EN 1873. Astfel, optând pentru aceste ferestre, crește singurața și protecția anti-efracție a întregii clădiri.

 

Ample natural light

Lumina naturală din abundență

Funcția principală a ferestrelor pentru acoperiș tip terasă este, ca și în cazul ferestrelor de mansardă sau verticale, cea de a asigura lumina naturală în interiorul clădirii. Formele special proiectate ale profilelor ferestrelor FAKRO pentru acoperiș tip terasă oferă o suprafață vitrată cu 16% mai mare, comparativ cu ferestrele similare ale altor producători.


 

Non-standard sizes

Dimensiunile non-standard

Pe lângă dimensiunile standard, ferestrele tip F pot fi fabricate în orice altă dimensiune cuprinsă între 60x60cm și 120x220cm. Standardele de iolare termică ale clădirilor au crescut semnificativ iar vechile luminatoare montate pe acoperișurile terasă nu mai corespund cerințelor actuale. Proprietățile ferestrelor tip F permit înlocuirea rapidă și precisă a acestor luminatoare (care adeseori au dimensiuni non-standard) și contribuie la îmbunătățirea parametrilor de izolare termică a întregii clădiri.

Accessories and control

Gama largă de accesorii

Utilizarea accesoriilor interioare și exterioare potrivite contribuie la creșteria funcționalității și aspectului estetic al ferestrelor pentru acoperiș tip terasă. Rulourile exterioare protejează împotriva supraîncălzirii încăperii, în timp ce ruloruile interioare permit controlul cantității de lumină naturală din interior și, datorită gamei de culori disponibile, se potrivesc perfect oricărui design interior.

Ferestrele electrice pentru acoperiș tip terasă sunt acționate utilizând telecomanda Z-Wave. Datorită poziționării în cercevea, servomotorul este protejat împotriva condițiilor meteo nefavorabile, asigurând o durată de utilizare mai mare și o operare fără probleme. Mai mult, ferestrele acționate electric sunt echipate cu senzor care activează automat funcția de închidere a cercevelei în cazul ploii.


 

Structura

Flat roof windows type C and type F

  • tocul este fabricat din profile PVC multicamerale.

  • culoarea profilelor interioare este albă (RAL 9010).

  • materialul profilelor nu absoarbe umezeala, fiind rezistent la coroziune și la alți factori de mediu. Astfel, ferestrele pot fi utilizate în orice tip de încăpere.

  • profilele sunt umplute cu material izolator, contribuind la parametri termici ai ferestrelor.

  • construcția ferestrelor asigură îmbinarea ușoară și etanșă cu materialul învelitor.

 

 

Servomotorul ferestrelor cu deschidere electrică este poziționat în cercevea, fiind protejat împotriva condițiilor meteo nefavorabile (ploaie sau zăpadă).
Această poziționare asigură o operare fără probleme a servomotorului și a elementelor de control.

Flat roof windows type C and type F

 

Ferestrele cu deschidere electrică (tip F și tip C) au încorporat un senzor care activează automat funcția de închidere a cercevelei în timpul ploii.

Flat roof windows type C and type F

Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F

Alcătuirea geamului:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.2T
 
Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F
DU6 DU6 Secure DU8

Alcătuirea geamului:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.2T

Alcătuirea geamului:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.4T

Alcătuirea geamului:
6H - Tg10Kr - 4HT- Tg12Kr - 4HT -
Tg12Kr - 33.2T
Alcătuirea geamului pentru dimensiunile:
100x150, 120x120, 140x140, 120x220:
6H - Tg16Ar - 4HT - Tg18Ar - 55.2T
Alcătuirea geamului pentru dimensiunile:
100x150, 120x120, 140x140, 120x220:
6H - Tg16Ar - 4HT - Tg18Ar - 55.4T
Alcătuirea geamului pentru dimensiunile:
60x90, 100x150 i 120x220
6H - Tg10Kr - 4HT- Tg10Kr - 4HT -
Tg12Kr - 44.2T

Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C

Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C
P2 P4 U6 U8 (VSG)

Alcătuirea geamului:
4H - Tg14Ar - 33.2T
 

Alcătuirea geamului:
4H - Tg14Ar - 33.4T
 

Alcătuirea geamului:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 33.2T
 

Alcătuirea geamului:
4H- Tg10Kr - 4HT - Tg12Kr - 4HT -Tg12Kr - 33.2T