Ajutor de urgență pentru Ucraina: inițiativă de solidaritate a antreprenorilor din Nowy Sącz

     Astăzi, gandurile tuturor se îndreaptă către Ucraina și teribilul moment istoric pe care populația acestei țări trebuie să-l infrunte. Pentru a face față acestei situații, fundația Think about the Future, în colaborare cu numeroși antreprenori din Nowy Sącz – localitate in care se află sediul general FAKRO – a organizat transporturi umanitare către Ucraina, cu produse alimentare neperisabile și articole de igienă. 

     FAKRO a contribuit cu furnizarea gratuită de vehicule din propria flotă, pentru a asigura o organizare efiecientă a transportului, în timp ce șoferii companiei s-au angajat să îndeplinească această misiune riscantă. 
     Pe lângă fundația Think about the Future și FAKRO, numeroase alte companii precum Konspol, Gosdrob, Szubryt, Goldrop, Cechini, Maspex Group, Owoc Łącki și Eurocash s-au implicat în această inițiativă, valoarea ajutorului acordat până acum depășind suma de 500 000 PLN (aprox 100 mii Eur). 

     “FAKRO a pus la dispoziție și centrele logistice FAKRO din Nowi Sącz (PL) și Lviv (UA). Cel din urmă se află la dispoziția Caritas Lviv, iar angajații companiei FAKRO sunt delegați să ajute la descărcarea și redistribuirea ajutoarelor umanitare către Ucraina. Mai mult, întreaga structură este disponibilă gratuit și pentru alte organizații caritabile care doresc să o folosească pentru inițiative de solidaritate cu poporul ucrainean. După întoarcerea primului convoi de la Lviv în Polonia, Fundația plănuiește noi transporturi cu ajutoare umanitare. Încurajăm toți antreprenorii să contribuie la viitoare expedieri și precizăm că sunt acceptați pentru transport doar paleți întregi dintr-un singur produs, din motive de optimizare a procedurilor de vămuire. Suntem foarte impresionați de curajul soldaților ucraineni și de întreaga comunitate ucraineană. Dorim sa fim aproape de cei care suferă din cauza atrocităților războiului, oferirea ajutorului nostru fiind un gest firesc de umanitate” – a comentat Bożena Damasiewcz, președinta fundației Think About the Future. 

 

    Ajutor de urgență pentru Ucraina: inițiativă de solidaritate a antreprenorilor din Nowy Sącz