Copiii - Fereastra prin care privim viitorul

      Răspândirea rapidă a pandemiei cu care ne confruntăm ne deschide tot mai mult mintea și sufletul, ne face tot mai conștienți de suferința și lipsurile celor din jur și, ne determină să vedem în acest coronavirus un aliat pentru solidaritate.
      În această perioadă, copiii care trăiesc în zonele defavorizate ale României se confruntă cu riscuri suplimentare dacă îngrijirea, sprijinul și monitorizarea lor sunt restricționate din cauza situației actuale.

      Rezonăm sufletește și acționăm pe masură continuând colaborarea noastră cu SOS Satele Copiilor din România. Așadar, lansăm alături de danșii campania  ,,Copiii – Fereastra prin care privim viitorul", campanie ce se va desfășura în perioada 06 aprilie – 31 mai 2020.

      Cu fiecare fereastră de mansardă FAKRO cumpărată, vă aliați, de fapt, demersului nostru pentru o viață mai sigură și mai bună pentru copiii din zonele defavorizate ale României.

Cine sunt prietenii noștri?

      SOS Satele Copiilor este o organizație non-guvernamentală internațională înființată în anul 1949 în Austria. Astăzi, ea este prezentă în 136 de țări și are misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și de a-i susține și proteja pe cei care riscă să-l piardă.
      În România, organizația este prezentă de peste 25 de ani, timp în care au fost construite trei Sate SOS, în care au crescut, au visat și au învățat sute de copii ce astăzi au devenit adulți responsabili. Totodată, organizația acționează în comunitățile vulnerabile, unde există risc de separare a copiilor de familie. De la înființare, SOS Satele Copiilor România a sprijinit peste 65.000 de copii, tineri și adulți să aibă o viață mai bună.

Care este scopul campaniei noastre?

      În campania ,,Copiii – Fereastra prin care privim viitorul" FAKRO donează către SOS Satele Copiilor România 1 Euro pentru fiecare fereastră de mansardă FAKRO vândută în România. Banii strânși vor contribui la asigurarea celor necesare copiilor susținuți direct de organizație, în această perioadă: alimente de bază, produse de igienă și medicamente.

De ce este atât de important acest proiect pentru noi toți?

      După cum bine știm, solidaritatea este una din cele mai importante componente ale unei societăți sănătoase și responsabile.

      Sentimentul general al insecurității și instabilității din cauza schimbarii rutinelor zilnice și a măsurilor cauzate de situația sanitară actuală, afectează copiii provocându-le suferința, în special celor care au fost neglijați, abuzați, exploatați sau abandonați. La nivel mondial, în țările puternic afectate de virus, viața copiilor a fost perturbată, inclusiv prin asistarea la pierderea membrilor familiilor.

      Haideți să îi protejăm pe cei mici, mai mult ca de obicei! Cum?
Ajutându-i pe cei care îi cresc cu dragoste si asumare!


Vă mulțumim pentru dăruire.