FAKRO in Prefab Integrated Multifunctional Energy roof (PRIME)

Noua legislație europeană solicită clădiri noi care sunt "clădiri aproape neutre din punct de vedere energetic" (BENG). De asemenea, datorită acestei noi politici, clădirile și casele existente ar trebui renovate pentru a obține o etichetă energetică mai bună. FAKRO, în colaborare cu mai multe companii olandeze, contribuie la acest lucru prin dezvoltarea unui acoperiș integrat multifuncțional prefabricat (PRIME).

Colaborare unică
În timpul proiectului PRIME, generarea de energie frumoasă și durabilă este posibilă printr-o colaborare unică a companiilor specializate. Aceste companii sunt: Linx Prefab Daksystemen bv (sisteme de acoperiș prefabricate), Femtogrid Energy Solutions, IBC Solar bv, TULiPPS Solar bv și FAKRO Nederland bv. Primul proiect de testare și demonstrare a proiectului PRIME a fost construit cu succes pe terenul liniei Linex Prefab Daksystemen bv. După terminarea verii un al doilea demo-proiect va fi construit la TULiPPS Solar bv. Nu se construiesc doar demo-proiecte, ci si primul proiect comercial. Acest proiect, numit Villa Vianen, va fi gata în această vară.

Accentul acestui proiect și al proiectelor viitoare au în vedere următoarele aspecte:

  • Izolație bună a sunetului prin lucrul cu vată minerală.
  • Instalare simplă prin sistemul de clicuri brevetat.     
  • Estetică fără frontiere "de lungă durată", panouri solare.
  • Excelentă în producție de energie înaltă (165 kWh / m² la sud).    
  • Un sistem impermeabil care include o conexiune de creastă, scurgere și fațadă.    
  • Integrarea fără probleme a ferestrelor de acoperiș în panourile solare.    
  • Acoperiș integrat multifuncțional prefabricat (PRIME).

Rolul FAKRO
Rolul FAKRO în cadrul acestui proiect este, bineînțeles, dezvoltarea și livrarea ferestrelor de mansardă și a altor produse de lumină naturală. Pe lângă ferestrele (inteligente) de mansardă, FAKRO furnizează de asemenea cadrul de fereastră Innoview pentru dormitor, impermeabilitatea marginii și finisajul. Ferestrele de mansardă pentru proiectul PRIME sunt special dezvoltate astfel încât acestea să se alinieze perfect (și fără îndoială) panourilor solare, să îndeplinească toate cerințele de calitate și cerințele BENG.