Suntem aici pentru tine de 30 de ani!

„Acasă” este locul în care te întorci mereu cu drag, de care îti este mereu dor și locul în care sunt cei mai dragi ție. Pentru că acasă nu este doar o clădire, ci mai presus de toate, este micul tău univers.

De 30 de ani FAKRO îți aduce acasă soluții inovatoare de tâmplărie, pentru a crea un mediu sănătos, confortabil și inundat de lumină naturală, pentru tine și familia ta.

Am început cu ferestrele de mansardă și scările de acces la pod iar acum gama noastră de produse include și ferestre de acoperiș terasă, tunele de lumină și folii anticondens. Oferim de asemenea accesorii atât pentru ferestrele de mansardă, cât și pentru ferestrele verticale, al căror scop este să asigure protecția împotriva căldurii excesive.

Astăzi, FAKRO este una dintre cele mai dinamice companii din industria ferestrelor de mansardă la nivel mondial. Grupul FAKRO, care are mai mult de 4.000 de angajați, este format din 11 unitati de producție și 17 de distribuție. Produsele FAKRO pot fi găsite în peste 50 de țări din întreaga lume - oriunde este o cerere pentru astfel de produse.  Vânzările către export reprezintă 70% din totalul vânzărilor.

Inovația se află în ,,ADN-ul” FAKRO și principala forță motrice din spatele dezvoltării sale. Peste 100 de ingineri lucrează în centrul nostru modern de cercetare și dezvoltare, care sunt autorii a peste 180 de cereri de brevete.

Cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la înființarea companiei, vă invităm să descoperiți poveștile din spatele produselor FAKRO dar și planurile noastre pentru viitor.

De 30 de ani - FAKRO!

FAKRO a fost înfiinţată in 1991 ca o companie familială privată iar astăzi, ca într-un arc peste timp, suntem în faţa unei companii recunoscuta la nivel mondial. Nu există nicio îndoiala ca în spatele acestui succes este însuși CEO - Ryszard Florek, un lider carismatic, dar și o echipă de oameni profesionisti, entuziaști și pasionati.

În primii ani de la înființarea companiei ne-am concentrat activitatea pe piața internă. Am dezvoltat produse și soluții în mansardare și am promovat ideea transformării vechilor poduri în spații lucuibile confortabile. Primele camioane cu ferestre de mansardă sub marca FAKRO au urmat calea exportului pentru prima dată în anul 1994 în Olanda și Slovacia. Ferestrele noastre și-au câștigat apoi foarte repede notorietatea în randul clienților, în prezent, putând fi găsite în peste 50 de țări din întreaga lume.

Clienții cheie pentru industria noastră sunt arhitecții, montatorii și distribuitorii, pentru care organizăm școlarizări anuale la sediul FAKRO din Polonia. Aceste întâlniri sunt o oportunitate excelentă de a prezenta compania, de a împărtăși experiențe și, mai presus de toate, de a construi relații de prietenie de lungă durată.

Încă de la înființarea companiei am sponsorizat sportivi de performanță și evenimente sportive. Această acțiune este propice asocierii mărcii FAKRO cu dorința de a câștiga, concurență loială, dinamism și sănătate. Procedând astfel, ne implicăm în acțiunile internaționale de prestigiu precum sponsorizarea echipei naționale de fotbal a Poloniei la toate campionatele Europene sau mondiale.

Un altă acțiune demnă de menționat este participarea constantă la târgurile de construcții. Nu este doar un loc de prezentare a produselor și soluții inovatoare FAKRO, ci este o bună oportunitate de a ne întâlni cu clienții și partenerii de afaceri pentru a le cunoaște nevoile.

Introducând în fiecare an multe soluții inovatoare, FAKRO sporește calitatea și extinde funcționalitatea ferestrelor de mansardă pentru a îndeplini așteptările clienților din întreaga lume. Inovația este forța motrice a companiei noastre,FAKRO fiind astăzi una dintre cele mai inovatoare companii poloneze.

În departamentul nostru de cercetare și dezvoltare lucrează peste 100 ingineri ale căror idei sunt transformate în soluții și produse inovatoare. Ca rezultat, FAKRO este autorul a zeci de cereri de brevet, fiind una dintre cele mai inovatoare companii din domeniul ferestrelor de mansardă.

Soluțiile noastre originale ca sistemul antiefracție topSafe, sistemul preSelect sau ferestrele superînalte proSky, au stabilit noi standarde în domeniu.

La proiectarea și testarea produselor noastre utilizăm tehnologii de ultimă generație (imprimantă 3D avansată tehnologic, cameră de testare climatică și cameră de testare cu infraroșu) asigurându-ne ca produsele îndeplinesc sau chiar depășesc standardele de calitate din domeniu.

În anul 2004 FAKRO a introdus pe piață un produs unic, și anume fereastra de mansardă cu dublă articulare preSelect. Până în prezent, aceasta a rămas consacrată ca fiind printre cele mai inovatoare ferestre de mansardă de pe piață.

De-a lungul anilor, nevoile și așteptările clienților dar și stilul lor de viață s-au schimbat foarte mult. Suprafețele vitrate mari, atât de populare astăzi, sunt un rezultat al tendinței de a construi clădiri durabile și eficiente energetic. Fakro s-a adaptat tendințelor arhitecturale și nevoilor clienților oferind mereu produse care combină funcționalitatea, calitatea și designul modern ce garantează o cantitate mare de lumină naturală în interior. Un bun exemplu este introducerea pe piață a ferestrelor pentru acoperiș terasă, care pot fi montate chiar și pe acoperișuri verzi cu suprafața plană.

FAKRO introduce pe piață produse noi în fiecare an. În 2021 ne concentrăm pe conceptul smartHome. Este un concept de casă inteligentă în care toate elementele de tâmplărie, cum ar fi ferestrele verticale, ferestrele de mansardă, ușile exterioare și de garaj sunt acționate de la distanță, creând o casă inteligentă și confortabilă.

FAKRO smartHome se bazează pe tehnologia Z-Wave - un sistem complet de comunicații radio fără fir.

Anul acesta vă surprindem cu ferestrele de mansardă și accesoriile autonome. Aceste nu sunt conectate

la rețea, ci sunt alimentate cu ajutorul bateriilor încărcate continuu de panouri fotovoltaice. Fiecare dintre aceste produse are propriul panou solar și baterie. Ferestrele pot fi instalate oriunde pe acoperiș, fără a fi nevoie de modificarea sistemului electric. Produsele solare pot fi, de asemenea, conectate la rețeaua smartHome și operate prin intermediul unei telecomenzi sau a unui smartphone.

 

Suntem pasionați de munca noastra. Avem experință și suntem unul dintre liderii mondiali în domeniu. Aceasta deoarece oferim tuturor clienților noștri siguranță, indiferent ce produs au ales din gama noastră.