Accesorii interioare, exterioare sau amandouă?


    Indiferent că vorbim despre dormitorul celor mici sau spațiul de relaxare, camerele de la mansardă sunt cu siguranță preferatele noastre deoarece ne amintesc de magia podurilor de odinoară.
    Pe lângă bucurie și multă lumină naturală acestea trebuie să ne aducă și confort. Tocmai din acest motiv FAKRO a creat ferestrele de mansardă dar și o gamă diversificată de accesorii interioare și exterioare, potrivite oricărui tip de fereastră și oricărei destinații.

    Când sunt total închise, rulourile creează ,,iluzia nopții” perfectă pentru odihnă, chiar și în mijlocul unei zile însorite de vară. Opțiunea de a fixa rulourile în orice poziție permite controlarea cantității de lumină care intră în cameră, în funcție de nevoile noastre.

    Limitând schimbul de căldură cu exteriorul, rulourile reduc căldură din încăpere - în timpul verii, și consumul de energie - în timpul iernii.
    Desigur, acestea creează și multă intimitate la mansardă dar ne oferă și o frumoasă provocare atunci când trebuie să le alegem, pentru a le potrivi cu designul proiectat și cu gusturile noastre.

    Pentru a vă încuraja să alegeți ceea ce vi se potrivește, vă invităm să descoperiți beneficiile pe care accesoriile FAKRO le oferă:

Accesorii interioare:

    Accesoriile interioare (cu excepția plaselor împotriva insectelor) sunt create astfel încât să se potrivească fiecărui tip de ferestre de mansardă FAKRO. Gama largă de tipuri, modele și culori oferă posibilitatea armonizării cu designul oricărui interior și creării atmosferei dorite la mansardă.

    Pentru a alege accesoriile potrivite, este neapărat necesar să cunoașteti tipul și dimensiunea ferestrei. Aceste informații le puteți obține din plăcuța de identificare montată în partea superioară a cercevelei.

Tipuri de accesorii:

    Jaluzelele venețiene AJP sunt accesorii foarte agreate pentru ferestrele de mansardă pentru că reglează cantitatea de lumină ce pătrunde în încăpere. Prin rotirea lamelelor din aluminiu, se poate regla de asemenea şi direcţia luminii, creând o atmosferă specială în încăpere. Jaluzele venețiene oferă protecție împotriva căldurii excesive și sunt, totodată, un element decorativ.

    Rulourile "iluzia noptii" ARF oferă protecția perfectă împotriva luminii solare creând întuneric total chiar și în mijlocul unei zile însorite de vară. ARF sunt fabricate din materiale elegante, decorative. Culisarea pe șinele laterale din aluminiu elimină fantele de lumină și oferă posibilitatea fixării rulourilor în orice punct în timpul culisării.

    Rulourile ARS reduc cantitatea de lumină care pătrunde în încăpere, dau o notă de eleganță, putând fi folosite cu succes în decorarea oricărui interior datorită gamei diversificate de culori. Rulourile ARS sunt confecționate din material simplu sau imprimat, într-o mare varietate de culori. Se rulează pe un tambur cu arc, care este mascat cu un profil estetic din aluminiu.

    Rulourile ARP oferă protecție împotriva razelor solare, asigurând o atmosferă plăcută în mansardă chiar și în zilele însorite de vară. Atunci când sunt închise, ARP limitează cantitatea de lumină solară în încăpere. Sunt potrivite oricărui interior și dau o notă de eleganță locuinței sau biroului.

    Rulourile plisate APS sunt rulouri decorative ce inspiră o eleganță clasică. Asigură o lumină difuză în încăpere și sunt oferite într-o gamă de culori care permite potrivirea cu orice design interior. Ghidajele laterale din aluminiu elimină fantele de lumină, limitând cantitatea de lumină naturală care pătrunde în încăpere. Pot fi oprite în orice poziție pe lungimea ferestrei de mansardă.

    Rulourile dublu plisate APF constituie soluția optimă pentru reducerea cantității de lumină naturală într-o încăpere modernă. Structura tip fagure a materialului și acoperirea cu aluminiu asigură atât cantitatea de lumină naturală dorită (chiar și întuneric total) cât și o bună izolare termică.

Accesorii exterioare:

Accesoriile exterioare oferă o protecție de 8 ori mai eficientă împotriva supraîncălzirii, comparativ cu accesoriile interioare.

    FAKRO a testat gradul de protecție împotriva razelor solare oferit de diverse tipuri de accesorii. În acest scop, au fost analizate opt camere expuse la razele solare, fiecare având același tip de fereastră de mansardă. Analizele au fost făcute cu ferestrele închise iar temperatura a fost măsurată în mai multe puncte, la o înălțime de un metru deasupra pardoselii.

Tipuri de accesorii:

    Rulourile exterioare AMZ, AMZ NewLine, AMZ Solar protejează împotriva căldurii excesive asigurând în același timp și o bună vizibilitate spre exterior. Asigură umbrire eficientă, reducând suprafața de patrundere a luminii la 10% (AMZ I) sau la 1% (AMZ II) din suprafața materialului. Fereastra poate fi acoperită pe toata durata verii fără a necesita operarea zilnica a ruloului.

    Roletele ARZ asigură confort maxim al încăperilor de la mansardă deoarece oferă cea mai bună protecție împotriva căldurii excesive, asigură umbră sau chiar întuneric total (atunci când sunt complet închise), izolează fonic și asigură intimitatea dorită.

Accesorii interioare, exterioare sau amandouă?

    În cazul jaluzelelor interne, cu siguranță putem vorbi despre un preț mai mic, o instalare ușoară și o gamă largă de culori din care să alegeți. În cazul jaluzelelor exterioare, vorbim despre un preț mai ridicat, dar obținem protecție mai mare împotriva razelor puternice, supraîncălzirii și a radiațiilor UV. 

    Cu siguranță, fiecare dintre voi a încercat să răspundă la această întrebare. Indiferent de alegerea facută, achiziționarea accesoriilor pentru ferestrele de mansardă va fi întotdeauna o idee excelentă!