Protecția optimă împotriva căldurii excesive se obține utilizând rulourile exterioare - FAKRO

Accesoriile exterioare

Protecție împotriva căldurii excesive...


Accesoriile exterioare oferă o protecție de 8 ori mai eficientă împotriva supraîncălzirii, comparativ cu accesoriile interioare.

FAKRO a testat gradul de protecție împotriva razelor solare oferit de diverse tipuri de accesorii. În acest scop, au fost analizate opt camere expuse la razele solare, fiecare având același tip de fereastră de mansardă. Analizele au fost făcute cu ferestrele închise iar temperatura a fost măsurată în mai multe puncte, la o înălțime de un metru deasupra pardoselii. Ferestrele au avut montate diferite tipuri de accesorii iar rezultatul este prezentat în graficul de mai jos.

 

Accesoriile exterioare

 

Rezultatul dovedește faptul că accesoriile exterioare oferă cea mai bună protecție împotriva căldurii excesive. Deși accesoriile interioare oferă un anumit grad de protecție împotriva căldurii, principalul rol al acestora este decorativ și de limitare a cantității de lumină naturală din încăpere.

 

Diagrama termică %

  1. fereastră fără rulou interior sau exterior g = 61% ( 0.61) conform EN 410
  2. fereastră cu rulou interior g = 37% (0.37) conform EN 13363-1
  3. fereastră cu rulou exterior (în funcție de tipul materialului) g = 4-14% (0.04 − 0.14) conform EN 13363-1

Heat radiation in %

   1                                                                            2                                                                           3

 

Accesoriile exterioare     Accesoriile exterioare

Rulourile exterioare reflectă razele soarelui înainte ca acestea            PROTEJAȚI-VĂ ÎMPOTRIVA CĂLDURII EXCESIVE!      
să ajungă  la suprafața geamului. Astfel, supraîncălzirea                       În lipsa rulourilor, razele solare pătrund cu ușurință prin
încăperii este evitată.                                                                                  suprafața geamului, fiind astfel posibilă supraîncălzirea încăperii.

 

Pentru a alege accesoriile potrivite, este neapărat necesar să cunoașteti tipul și dimensiunea ferestrei. Aceste informații le puteți obține din plăcuța de identificare montată în partea superioară a cercevelei.

Utilizarea rulourilor exterioare alături de rulourile interioare pentru ferestre de mansardă FAKRO, constituie un set de accesorii care asigură cel mai înalt nivel de confort la mansardă.