Electric control

Acționarea electrică

Ferestrele de mansardă sunt un element indispensabil unei construcții moderne. Datorită diversității modelelor și parametrilor tehnici ai ferestrelor, acestea pot fi utilizate în orice tip de încăpere. Ferestrele de mansardă acționate electric sunt tot mai mult solicitate, fiind produse indispensabile unei case inteligente. Acționarea electrică a ferestrelor de mansardă și accesoriilor interioare sau exterioare nu numai că asigură un grad ridicat de confort, dar este în mod special recomandată în cazul ferestrelor montate la înălțime mare.

Automatizarea dispozitivelor si aparatelor dintr-o casa inteligenta se poate face în două feluri: wireless sau cu cabluri.

Tehnologia Z-Wave este un protocol de comunicare fără fir (wireless) foarte popular, utilizat pentru automatizarea clădirilor rezidențiale și comerciale. O rețea Z-Wave poate include până la 232 echipamente electrice și electrocasnice, cum ar fi: termostatele, alarmele, aerul condiționat, sistemele audio-video, etc. Ferestrele de mansardă și accesoriile interioare sau exterioare electrice wireless de la FAKRO se bazează pe această tehnologie.

În cazul automatizărlor efectuate prin cablu, semnalul este transmis între dispozitive prin intermediul cablurilor de comunicație instalate incastrat în perete. Această soluție este de obicei mai costisitoare și se poate realiza în faza de construcție sau renovare a locuinței.

 Pentru aceste situații FAKRO oferă următoarele produse:

  • Gama de produse Electro 230 – ferestre echipate cu motoare de 230V. Operare prin intermediul unei tastaturi de perete.
  • Gama de produse Electro 12 – accesorii exterioare cu motoare de 15V. Operare prin intermediul unei tastaturi de perete.
  • Gama de produse KNX Ready – ferestre de mansardă și accesorii interioare sau exterioare cu motoare de 24V. Gama KNX Ready are inclus și un senzor pentru a fi integrat în sistemul de alarmă.