Electric control

Sistemul Z-Wave

FAKRO a echipat produsele sale electrice cu sistemul revoluționar de comunicare radio Z-Wave. Aces sistem este folosit pentru automatizarea clădirilor rezidențiale și comerciale.

Sistemul Z-Wave

Fiind cea mai inovatoare companie poloneză, FAKRO utilizează acest sistem Z-Wave în produsele sale.

Acest sistem permite includerea într-o singură rețea a numeroase dispozitive Z-Wave cum ar fi: iluminatul, termostatele, alarmele, aerul condiționat, ușile și ferestrele, etc. Există mai mult de 200 de producători de dispozitive electrice cu module Z-Wave (printre care și: Intel, Panasonic, Apple, General Electric).

Sistemul Z-Wave este ideal și pentru elementele separate ale unei clădiri, de exemplu: ferestrele de mansardă FAKRO, ușile de garaj Wayne-Dalton, sistemele de încălzire Danfoss sau sistemele de iluminare  Osram. Fiecare produs electric FAKRO are încorporat un modul Z-Wave. Acesta permite conectarea produsului într-o rețea, dar și posibilitatea de a-l acționa utilizând o tastatură, telecomandă, sau chiar telefonul mobil sau Internetul.


 

 

 

Produsele FAKRO care pot fi conectate într-o rețea Z-Wave: ferestrele Z-Wave, roletele exterioare ARZ Z-Wave sau rulourile interioare AJP Z-Wave, ARF Z-Wave și ARP Z-Wave.

Sistemul Z-Wave poate fi ușor instalat, extins și administrat. Instalarea nu necesită utilizarea cablurilor pentru legătura între dispozitive. Aceasta se reflectă într-o reducere a costului și timpului necesar instalării, dar și a confortului utilizatorilor. Poate fi instalat în timpul construcției locuinței dar și în clădirile deja finalizate.

Funcționarea sistemului

Întregul sistem Z-Wave se bazează pe un singur cip introdus în fiecare aparat. Cipurile Z-wave pot comunica între ele formând o rețea de transmitere a semnalelor. Astfel, comanda transmisă de dispozitivul de control (de exemplu o telecomandă)  va căuta automat un traseu, prin care să ajungă la dispozitivul țintă utilizînd zonele de acoperire a fiecărui dispozitiv inclus în aceași rețea.  

SYSTEM FUNCTIONING DESCRIPTION

Comanda este acceptată printr-o confirmare de recepție a comenzii de către dispozitivul țintă. În cazul în care există un obstacol care împiedică transmiterea semnalului către dispozitivul dorit, pe o anumită rută, sistemul Z-Wave va căuta o nouă rută către  dispozitivul țintă. Astfel, sistemul poate avea nenumărate variante pentru transmiterea semnalului.