Electric control

Case inteligente

Dezvoltarea tehnologică rapidă a pătruns cu soluții moderne în casele, mașinile, viețile și chiar în buzunarele noastre.

Acum cu greu ne putem imagina viața fără o mașină echipată cu tot felul de senzori, computer de bord sofisticat sau fără un telefon cu multe aplicații. După apariția acestor dispozitive, pasul firesc a fost apariția caselor inteligente. Ele sunt asociate nu numai cu comoditate și confort, dar și cu siguranță și economie. Acest concept se bazează pe conectarea variatelor dispozitive și sisteme care funcționează independent (cum ar fi încălzirea centrală, sistemul de ventilație, sistemul de alarmă,  ușile, ferestrele, sistemul de iluminare) și posibilitatea de a le acționa și monitoriza pe toate utilizând un singur dispozitiv, indiferent unde ne aflăm.

Confortul și comoditatea – cu un singur click, putem închide rulourile ferestrelor, porni muzica preferată și crește temperatura în încăpere.

Siguranța – senzorii de mișcare instalați vor declanșa alarma iar senzorii de ploaie vor închide ferestrele prevenind pătrunderea apei în locuință.

Economia – chiar și atunci când nu suntem acasă, putem închide rulourile pentru a menține temperatura în locuință, putem opri alimentarea cu apă sau reduce temperatura setată.

Produsele FAKRO cu modul Z-Wave (ferestrele de mansardă, ferestrele pentru acoperișuri tip terasă, accesorii interioare și exterioare) sunt elemente ale caselor inteligente.

Ele pot fi acționate:

  • de la distanță prin Internet, de pe computer, telefon sau tabletă
  • utilizând interfața punte FAKRO ZWMA pentru a se conecta la alt sistem (decât  Z-wave)
  • utilizând o telecomandă dedicată
  • sau chiar automat, în cazul accesoriillor solare.

Controlul produselor FAKRO prin Internet este posibil utilizând o interfață WiFi/Z-Wave, care intermediază transmiterea mesajului prin Internet la rețeaua locală de produse FAKRO cu protocol Z-Wave. Astfel, utilizând din browser protocolul HTTP, pot fi acționate produsele FAKRO Z-Wave.

Controlul prin intermediul altor sisteme (ca SOMFY, KNX) folosind modulul FAKRO ZWMA constă în conectarea semnalelor din alte sisteme (folosind dispozitivele potrivite) la modulul ZWMA. Produsele FAKRO pot fi operate utilizând orice sistem. Implementarea unei astfel de soluții se realizează cu ajutorul unui profesionist pentru programarea schemelor de acționare.