Ferestrele de mansardă FAKRO - modul natural de a îmbrățișa lumina

    Calitatea vieții noastre este direct legată de lumina naturală la care ne expunem zilnic.

    Ce ne oferă lumina naturală?

    Dincolo de faptul că este sursa vieții, ea este și sursa sănătății, frumuseții și fericirii noastre.

    Care sunt efectele luminii naturale asupra sănătății?

- ajută organismul să producă Vitamina D;
- crește nivelul de serotonină din organism;
- ajută la sinteza melatoninei, hormon care contribuie la reglarea ritmului circadian al corpului;
- combate tulburările afective sezoniere.

    O echipă de la Universitatea din Gothenburg și-a propus să studieze efectele luminii naturale asupra sănătății demarând un proiect de cercetare cu pacienții unui spital:
Aceștia au fost mutați într-un salon cu multă lumină naturală. În scurt timp au fost observate îmbunătățiri ale sănătății lor fizice dar, mai ales mentale, care au durat foarte mult timp, chiar și după externare.

    Care este rolul luminii naturale la locul de muncă?

    Potrivit „Journal of Clinical Sleep Medicine”, persoanele care lucrează în spații luminate natural au un randament fizic, intelectual și psihic mult mai bun.

    Dacă nu avem posibilitatea unei surse de lumină naturală suficientă trebuie să fim atenți la intensitatea și tipul luminii artificiale.

    Lumina caldă este cea mai potrivită pentru camerele în care ne odihnim - camera de zi sau dormitorul, în timp ce lumina rece este potrivită pentru spațiile destinate studiului sau lucrului, unde este necesară concentrarea.

    Cum asigurăm necesarul zilnic de lumină naturală în interior?

    Este de notorietate că ferestrele de mansardă (în funcție de unghiul de înclinație al acoperișului) permit pătrunderea celei mai mari cantități de lumină naturală. Amplasarea și alegerea corectă a acestora este crucială, tocmai din acest motiv trebuie să ne orientăm către ferestre de mansardă cu dimensiuni mari sau combinații care creează suprafețe vitrate generoase.
    Un bun exemplu sunt ferestrele de mansardă FAKRO FDY-V Duet proSky cu articulare supramediană și ferestrele balcon FGH-V Galeria cu dimensiunea maximă de până la 94 x 255 cm.
   
   Gama de produse FAKRO include, de asemenea, soluții care permit îmbinarea ferestrelor în grupuri de orice combinație (orizontală, verticală sau bloc).

    În concluzie, lumina naturală este cel mai important factor care sincronizează activitatea creierului și a corpului.

    Soarele este cel care ne oferă lumină din care corpul nostru iși extrage viața și fericirea. Lăsați-vă îmbrățișați de lumina naturală prin ferestrele de mansardă FAKRO!