Flat roof windows type C and type F

FERESTRELE ÎNDREPTATE SPRE CER

Captarea de cât mai multă lumină naturală,  dar și izolarea termică și fonică, deopotrivă,  au transformat aceasta industrie, a ferestrelor îndreptate spre cer, într-un vârf de inovație și inspirație arhitecturală.
Prin diversitatea unică de produse pentru acoperișuri terasă, oferită pe piața românească, FAKRO contribuie în mod hotărâtor la confortul de acasă și încurajează îndrăzneala proiectelor.
Bucuria de-a vedea mereu cerul și confortul de a fi mereu la adăpost, cresc și sentimentul de libertate dar și pe cel de siguranță.

Caracteristicile ferestrelor tip C și tip F pentru acoperișuri terasă - FAKROTIP F                                                                                      

Caracteristicile ferestrelor tip C și tip F pentru acoperișuri terasă - FAKROTIP C

 

Caracteristicile ferestrelor tip C și tip F pentru acoperișuri terasă - FAKROTIP G

La fabricarea ferestrelor FAKRO pentru acoperișuri tip terasă sunt utilizate soluții inovatoare și materiale de cea mai bună calitate. Parametri de izolare termică excelenți, lumina naturală din abundență, posibilitatea de ventilare, operarea ușoară, gama largă de accesorii și, nu în ultimul rând, estetica desăvârșită a ferestrelor FAKRO pentru acoperișuri tip terasă, sunt atributele care asigură un grad ridicat de confort persoanelor care locuiesc în clădiri cu acoperiș terasă.

Principalele tipuri de ferestre pentru acoperiș terasă sunt:

  • tip F cu geam inovator
  • tip C cu geam termoizolator și cupolă din policarbonat
  • tip G cu geam antiefracție și modul de sticlă suplimentar


CLASIFICAREA FERESTRELOR FAKRO PENTRU ACOPERIȘ TERASĂ

 

TIPUL

(după suprafața exterioară)

D_F

cu geam inovator

D_C

cu cupolă

D_G

cu modul suplimentar de sticlă

D_W

circulabile

D_L

trape

MODELUL (după construcție)
cu acționare electrică DEF DEC DEG - -
cu acționare manuală DMF DMC DMG - -
fără deschidere DXF DXC DXG DXW -
pentru acces pe acoperiș DRF DRC - - DRL
pentru evacuarea fumului DSF DSC - - -

 

Principalele avantaje ale ferestrelor FAKRO pentru acoperișuri tip terasă:

Ample natural light

Lumina naturală din abundență

Funcția principală a ferestrelor pentru acoperiș tip terasă este, ca și în cazul ferestrelor de mansardă, cea de a asigura mai multă lumina naturală în interiorul clădirii decât prin ferestrele verticale. Formele special proiectate ale profilelor ferestrelor FAKRO pentru acoperiș tip terasă oferă o suprafață vitrată cu 16% mai mare, comparativ cu ferestrele similare ale altor producători.

Energy-efficient design

Eficiența energetică mare

Datorită construcției speciale, ferestrele FAKRO pentru acoperișuri tip terasă asigură parametri excelenți de izolare termică.

La ferestrele tip F (fără cupolă), cele mai eficiente energetic sunt ferestrele dotate cu geam pasiv triplucameral DU8 (4 foi de sticlă). Coeficientul de transfer termic pentru întreaga fereastră este Uw=0,64 W/m2K (EN14351-1), fapt ce face ca aceste ferestre să poată fi folosite în clădiri foarte eficiente energetic, inclusiv în clădiri pasive.

La ferestrele tip C (cu cupolă), fereastra DEC U8 (VSG), cu geam pasiv triplucameral (4 foi de sticlă), este cea mai eficientă energetic, având un coeficient de transfer termic pentru întreaga fereastră (toc, cercevea și cupolă) Uw=0.55 W/m2K (EN1873). Acest rezultat este valabil pentru fereastra cu dimensiunea 120x120 cm.

 

High safety

Siguranța

Ferestrele Tip F se caracterizează prin cea mai înaltă clasă (5) de rezistență la impact - 950mm (conform EN 14351-1). Sticla exterioară reflectă radiația solară și este securizată, iar sticla interioară este antiefracție clasa P2A. În cazul spargerii geamului interior, piesele de sticlă nu constituie un risc, deoarece acestea rămân pe folie.

Ferestrele Tip C sunt echipate cu cupole durabile, din policarbonat cu rezistență ridicată la impact. Se caracterizează prin cea mai înaltă clasă de rezistență la impact SB1200, conform EN 1873.

Ferestrele Tip G sunt echipate cu geam antiefracție acoperit cu un modul de sticlă suplimentar.

Optând pentru aceste ferestre, crește singurața și protecția anti-efracție a întregii clădiri.

Non-standard sizes

Dimensiuni și culori non-standard

Pe lângă dimensiunile standard, ferestrele tip F și tip G pot fi fabricate în orice altă dimensiune cuprinsă între 60x60 cm și 120x220 cm. Standardele de izolare termică a clădirilor au crescut semnificativ iar vechile luminatoare montate pe acoperişurile terasă nu mai corespund cerinţelor actuale. Proprietăţile ferestrelor de tip F și tip G permit înlocuirea rapidă şi precisă a luminatoarelor vechi care, adesea, au dimensiuni non-standard. Acest lucru produce o îmbunătăţire a parametrilor de izolare termică a întregii clădiri. Ferestrele tip F sunt, de asemenea, disponibile în varianta Colour Line (profile exterioare în orice culoare din gama RAL Classic).

Accessories and control

Gama largă de accesorii

Utilizarea accesoriilor interioare și exterioare potrivite contribuie la creșteria funcționalității și aspectului estetic al ferestrelor pentru acoperiș tip terasă. Rulourile exterioare protejează împotriva supraîncălzirii încăperii, în timp ce ruloruile interioare permit controlul cantității de lumină naturală din interior și, datorită gamei de culori disponibile, se potrivesc perfect oricărui design interior.

Ferestrele electrice pentru acoperiș tip terasă sunt acționate utilizând telecomanda Z-Wave. Datorită poziționării în cercevea, servomotorul este protejat împotriva condițiilor meteo nefavorabile, asigurând o durată de utilizare mai mare și o operare fără probleme. Mai mult, ferestrele acționate electric sunt echipate cu senzor care activează automat funcția de închidere a cercevelei în cazul ploii.


 

Structura

Flat roof windows type C and type F

 

  • Tocul ferestrelor este fabricat din profile PVC multicamerale;
  • Suprafaţa interioară a tocului este albă (RAL 9010);
  • Materialul din care sunt fabricate profilele are o rezistenţă mare la factori corozivi şi nu absoarbe umezeala, fapt care face ca ferestrele să poată fi montate în orice încăpere;
  • Profilele din PVC sunt umplute cu material termoizolator, ceea ce asigură creşterea eficienţei energetice;
  • Tocul special profilat facilitează îmbinarea perfectă dintre ferestre şi materialul acoperişului.

 

 

Motorul ferestrelor cu deschidere electrică este poziţionat în cercevea, fiind protejat împotriva condiţiilor meteo nefavorabile (ploaie sau zăpadă). Acest lucru garantează o operare fără probleme a motorului şi a tuturor elementelor de control.

Flat roof windows type C and type F

 

Ferestrele operate electric au încorporat un senzor (de ploaie) care activează automat funcţia de închidere a cercevelei în timpul ploii.

Flat roof windows type C and type F

Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F

Alcătuirea geamului:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.2T
 
Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_F  
DU6 DU8  

Alcătuirea geamului:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.2T
Alcătuirea geamului:
6H - Tg10Kr - 4HT- Tg12Kr - 4HT -
Tg12Kr - 33.2T

 
Alcătuirea geamului pentru dimensiunile:
100x150, 120x120, 140x140, 120x220:
6H - Tg16Ar - 4HT - Tg18Ar - 55.2T
Alcătuirea geamului pentru dimensiunile:
60x90, 100x150 i 120x220
6H - Tg10Kr - 4HT- Tg10Kr - 4HT -
Tg12Kr - 44.2T
 

Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C

                Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C              Tipurile de geamuri utilizate la ferestrele D_C
P2 U8 (VSG)

Alcătuirea geamului:
4H - Tg14Ar - 33.2T
 


Alcătuirea geamului:
4H- Tg10Kr - 4HT - Tg12Kr - 4HT -Tg12Kr - 33.2T