Usytuowanie okien na dachu

Ce trebuie să luăm în considerare atunci când alegem ferestrele de mansardă

Înălțimea la care vor fi montate

Window Installation HeightÎn clădirile a căror înălțime nu depașește 25m, distanța de la marginea de jos a ferestrei până la podea trebuie să fie de minim 0.85m. În cazul în care clădirea are o înălțime mai mare, această distanță trebuie sa fie de minim 1.1m. Trebuie menționat că, cu cât ferestrele sunt montate la înălțime mai mare față de podea, cu atât cantitatea de lumină naturală care pătrunde în încăpere va fi mai mare. Ferestrele FAKRO au mânerul de acționare amplasat în partea de jos pentru a permite o operare ușoară a ferestrelor montate la înălțimea optimă (situația ideală este ca marginea de jos a ferestrelor sa fie situată la 1.1-1.4m față de nivelul podelei).

Window Installation Height

 

 

 

Montajul la această înălțime permite și un finisaj corect, și amplasarea unui calorifer sub fereastră, asigurând o circulație corectă a aerului și reducând riscul apariției condensului.

 

 

 

The Window Placement

Amplasarea pe acoperiș

Referitor la amplasarea ferestrelor pe acoperiș, recomandăm montarea mai multor ferestre de dimensiuni mai mici în diferite locuri pe acoperiș, această variantă oferind o luminare mai bună a încăperii decât în cazul montării unei singure ferestre de dimensiuni mari.

 

 

 

 

Suprafața vitrată și tipul încăperii. Cantitatea corectă de lumină naturală dintr-o încăpere este stabilită ca raport între suprafața vitrată și suprafața podelei. În cazul camerelor locuibile, acest raport trebuie să fie de cel puțin 1:12, iar în cazul încăperilor în care, datorită destinației lor, lumina naturală este foarte importantă, raportul trebuie să fie minim 1:8.

 

Înclinația acoperișului. Poziționarea ferestrelor depinde și de înclinația acoperișului. Cu cât înclinația este mai mică, cu atât ferestrele trebuie montate la o înălțime mai mare.

 

Montajul pe căpriori Montajul pe astereală
Installation on Rafters Installation Brackets

 

  • Ferestrele FAKRO sunt echipate cu colțare universale care permit montajul pe căpriori sau pe astereală, la unul dintre cele trei niveluri de încastrare (N, V sau J).
  • Ferestrele pot fi montate pe căpriori atunci când lățimea lor se potrivește cu distanța dintre căpriori. Acest tip de montaj asigură o mai mare stabilitate și durabilitate și este în mod special recomandată atunci când sunt înlocuite ferestrele existente cu unele noi.
  • Când distanța dintre căpriori este mult mai mare decât lățimea ferestrei, dimensiunile pot fi ajustate pentru un montaj corect.
Installation Brackets Installation on Rafters Installation on Trimmers
Installation Brackets Installation on Rafters Installation on Trimmers