Rodzaje okien dachowych

Tipuri de ferestre de mansardă

Ferestre cu articulare mediană

Ferestre cu articulare supramediană

Ferestre Duet cu articulare supramediană

Okna obrotowe  Okno o podwyższonej osi obrotu Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

Sunt cea mai populară soluție, datorită confortului și ușurinței în utilizare. Ele asigură ventilarea și luminarea încăperii iar, pentru curățarea ușoară a geamului exterior și operarea accesoriilor exterioare, pot fi rotite cu 180 grade. Pot fi dotate atât cu accesorii exterioare cât și cu accesorii interioare. Există mai multe modele de ferestre de mansardă cu articulare mediană care diferă din punct de vedere al parametrilor și dotărilor, putând astfel fi folosite în diferite încăperi ale mansardei.

 

 

Aceste ferestre se deschid pivotant iar axul de rotație este situat deasupra mijlocului ferestrei, astfel încât chiar și o persoană înaltă se poate apropia de marginea ferestrei deschise. Partea inferioară a canatului acționează ca o fereastră cu deschidere superioară, iar partea superioară asigură luminare suplimentară. Sunt singurele ferestre de mansardă de pe piață care răspund cerințelor normei DIN 5034-1 în condițiile montării pe un acoperiș cu panta cuprinsă între 39º- 43º. Norma prevede că, după instalare, partea inferioară a ferestrei trebuie să fie situată la o înălțime de minim 95cm față de podea iar partea superioară la o înălțime de minim 220 cm.

Ferestre cu două canaturi suprapuse. Canatul superior are deschidere pivotantă iar axul de rotație este situat deasupra mijlocului ferestrei, în timp ce canatul inferior este fix. Această structură elimină necesitatea combinării pe verticală, oferind lumină naturală suplimentară, ventilație și vedere panoramică. Sunt singurele ferestre de mansardă de pe piață care răspund cerințelor normei DIN 5034-1 în condițiile montării pe un acoperiș cu panta cuprinsă între 30º-43º. Norma prevede că, după instalare, partea inferioară a ferestrei trebuie să fie situată la o înălțime de minim 95cm față de podea iar partea superioară la o înălțime de minim 220 cm.

Okna obrotowe

Okno o podwyższonej osi obrotu

Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

 

Ferestre cu dublă articulare

 

Ferestre panoramice

 

Ferestre balcon

Okna uchylno-obrotowe Okno panoramiczne Okno balkonowe

O nouă generație de ferestre cu dublă articulare, cu două funcții separate de deschidere a cercevelei.

  • articularea superioară permite deschiderea și fixarea cercevelei în poziția dorită între 0 și 35 grade, soluție ce mărește spațiul de utilizare a încăperii și oferă o priveliște nelimitată spre exterior.
  • articularea mediană permite deschiderea cercevelei și rotirea la 180 grade în vederea curățării geamului exterior.
  • pot fi echipate atât cu accesorii exterioare cât și cu accesorii interioare.

Ferestrele Panoramice sunt caracterizate prin dimensiunile mari, asigurând lumină naturală și aer proaspăt din abundență. Mai mult, unghiul de deschidere permite accesul pe acoperiș pentru lucrări de întreținere.

Ferestre inovatoare, în două canaturi suprapuse, cu dimensiuni generoase care, prin simpla deschidere, se transformă într-un balcon ce ne invită la aer curat și de unde putem admmira peisajul panoramic. Canatul superior se deschide până la un unghi de 45°, iar canatul inferior se deschide până în poziția perpendiculară pe podea.

Balustradele laterale sunt integrate în cerceveaua inferioară și se deplasează înainte în timpul deschiderii cercevelei. La închidere, balustradele nu sunt vizibile pe suprafața acoperișului, păstrând aspectul estetic al acestuia.

Okna uchylno-obrotowe

Okno panoramiczne

Okno balkonowe

Ferestre atic

Ferestre cu articulare laterală

 
Okna kolankowe Okno wyłazowe termoizolacyjne  
Ferestrele atic se montează în peretele vertical, la întâlnirea cu planul acoperișului, pentru a se combina cu ferestrele de mansardă. Ferestrele atic sunt produse în varianta cu deschidere oscilo-batantă (BD_), cu deschidere oscilantă (BVP) sau fixe (BXL). Pot fi echipate cu accesorii interioare sau exterioare. Ferestrele termoizolate cu articulare laterală sunt destinate spațiilor locuite și îmbină avantajele ferestrelor de mansardă  cu cele ale ferestrelor de serviciu, dimensiunile mari ale acestora permițând ieșirea ușoară și în siguranță pe acoperiș. Sunt disponibile atât în versiunea cu deschidere în partea dreaptă (FWR) cât și în versiunea cu deschidere pe partea stângă (FWL), unghiul maxim de deschidere fiind de 90 grade. Pot fi dotate cu aceleași accesorii interioare utilizate în cazul ferestrelor de mansardă cu articulare mediană.  

Okna kolankowe

Okno wyłazowe termoizolacyjne