Ce ferestre de acoperiș să alegi?

Asemenea performan╚Ťe implic─â perfec╚Ťionarea continu─â a fiec─ârei ferestre de mansard─â proiectate.

Inova╚Ťiile FAKRO au impus noi standarde în domeniu ╚Öi au adus viitorul în prezent. Ferestrele FAKRO sunt proiectate nu numai pentru confort ╚Öi utilizare u╚Öoar─â, ci ╚Öi pentru eficien╚Ť─â ╚Öi func╚Ťionalitate.

Ferestrele de mansard─â sunt o solu╚Ťie foarte utilizat─â în construc╚Ťiile moderne. Diferitele modele permit alegerea corect─â a ferestrelor, în func╚Ťie de tipul ╚Öi caracterul camerei: cu profile din lemn sau din PVC, cu articulare median─â, cu dubl─â articulare, cu articulare supramedian─â, pentru case pasive sau cu înalt─â eficien╚Ť─â energetic─â, ferestre de mansard─â tip balcon, panoramice, atic, ferestre de mansard─â non-standard, de evacuare a fumului ╚Öi multe alte modele.

Tipuri de ferestre de mansard─â

Ferestrele cu articulare median─â sunt cea mai popular─â solu┼úie datorit─â confortului ┼či u┼čurin┼úei în utilizare. Exist─â mai multe tipuri de ferestre de mansard─â cu articulare median─â, care difer─â în privin┼úa parametrilor tehnici ┼či a dot─ârilor. Astfel, pot fi folosite în diferite înc─âperi ale mansardei. Ferestrele cu profile din lemn sunt montate în înc─âperile standard ale mansardei (dormitoare, camere pentru copii sau coridoare). În înc─âperi cu un nivel ridicat de umiditate (buc─ât─ârii, b─âi, sp─âl─âtorii, usc─âtorii) pot fi folosite ferestre speciale cu profile din PVC sau lemn l─âcuit în trei straturi cu lac poliuretanic alb. Pentru cl─âdiri unde se pune accent pe economisirea energiei, se recomand─â ferestre cu geamuri foarte eficiente energetic, iar pentru cl─âdirile pasive exist─â ferestre speciale FTT Thermo U8.

Acest tip de ferestre de mansard─â exist─â ╚Öi în variantele electrice Z-Wave sau WiFi, echipate cu senzor de ploaie care închide automat cerceveaua în timpul ploii.

Sunt disponibile urm─âtoarele tipuri de ferestre de mansard─â:

 

Ferestrele cu articulare median─â unde unde balamalele sunt amplasate la jum─âtatea în─âl┼úimii ferestrei. Mânerul de operare montat în partea de jos a ferestrei permite operarea u┼čoar─â. Mânerul asigur─â ┼či blocarea în dou─â pozi┼úii de întredeschis. Acest tip de ferestre de mansard─â pot fi dotate ╚Öi ulterior cu sistem electric de ac╚Ťionare.

Tipuri de ferestre de mansard─â

 

 

Tipuri de ferestre de mansard─â

Ferestre cu dubl─â articulare - cu dou─â func╚Ťii separate de deschidere a cercevelei: prin articulare median─â sau prin articulare superioar─â:

  • mânerul de operare montat în partea de jos permite operarea u╚Öoar─â ╚Öi fixarea ferestrei în dou─â pozi╚Ťii de întredeschis;
  • cur─â╚Ťare facil─â a geamului exterior ╚Öi operarea accesoriilor exterioare atunci când fereastra este rotit─â ╚Öi blocat─â la 180°;
  • gam─â larg─â de accesorii interioare ╚Öi exterioare;
  • unghiul de instalare: între 15 ┼či 55° (la comand─â pân─â la 85°).

 

 

Ferestre cu articulare supramedian─â – pivotarea ferestrelor la o în─âl┼úime mai mare (deasupra liniei mediane), astfel încât chiar ┼či o persoan─â înalt─â poate s─â se apropie de marginea ferestrei deschise. Lemn l─âcuit în dou─â straturi cu lac acrilic ecologic cu aspect natural. Ferestrele se pot roti pân─â la 160° în vederea cur─â┼ú─ârii geamului exterior.

Tipuri de ferestre de mansard─â

 

 

Tipuri de ferestre de mansard─â

ferestrele atic – se monteaz─â în peretele vertical, la întâlnirea cu planul acoperi┼čului, pentru a se combina cu ferestrele de mansard─â FAKRO. Asigur─â o cantitate mai mare de lumin─â în înc─âpere ╚Öi vedere panoramic─â în exterior.

 

 

ferestre balcon - ferestre inovatoare, în dou─â canaturi suprapuse, cu dimensiuni generoase care, prin simpla deschidere, se transform─â într-un balcon ce ne invit─â la aer curat ┼či de unde putem admira peisajul panoramic. Fabricate din lemn de pin de cea mai bun─â calitate, stratificat ╚Öi impregnat cu fungicid în vid.

Tipuri de ferestre de mansard─â

 

 

Tipuri de ferestre de mansard─â

ferestre termoizolante de acces pe acoperi╚Ö - combin─â avantajele ferestrelor de mansard─â cu avantajele ferestrelor de acces pe acoperi╚Ö: asigur─â lumin─â natural─â, permit aerisirea înc─âperii ╚Öi ofer─â acces u╚Öor ╚Öi sigur la acoperi╚Ö pentru.

 

Ce trebuie să luăm în considerare atunci când alegem ferestrele de mansardă

1. Suprafa╚Ťa vitrat─â ╚Öi tipul înc─âperii. Cantitatea corect─â de lumin─â natural─â dintr-o înc─âpere este stabilit─â ca raport între suprafa╚Ťa vitrat─â ╚Öi suprafa╚Ťa podelei. În cazul camerelor locuibile, acest raport trebuie s─â fie de cel pu╚Ťin 1:12, iar în cazul înc─âperilor în care, datorit─â destina╚Ťiei lor, lumina natural─â este foarte important─â, raportul trebuie s─â fie minim 1:8.

De exemplu, pentru a calcula necesarul de suprafa╚Ť─â vitrat─â pentru iluminarea unei camere cu o suprafa╚Ť─â de 15 m2:

1 m2 ............. 8 m2

   x  ............ 15 m2

x = 15x1:8 = ~1,9 m2

Deci, pentru a lumina o camer─â cu suprafa╚Ťa de 15 m2, ar fi optim─â instalarea unor ferestre de mansard─â în suprafa╚Ť─â de aproximativ 2 m2.

Sunt disponibile atât ferestre de mansard─â cu profile din lemn de pin de cea mai bun─â calitate, cât ╚Öi ferestre de mansard─â cu profile din PVC.

Alegerea dimensiunii corecte a ferestrelor de mansard─â este foarte important─â. De re╚Ťinut c─â suprafa╚Ťa ferestrei de mansard─â trebuie s─â reprezinte aproximativ 10% din suprafa╚Ťa podelei.

Referitor la amplasarea ferestrelor pe acoperi╚Ö, recomand─âm montarea mai multor ferestre de dimensiuni mai mici în diferite locuri pe acoperi╚Ö, aceast─â variant─â oferind o luminare mai bun─â a înc─âperii decât în cazul mont─ârii unei singure ferestre de dimensiuni mari.

 

Ce trebuie să luăm în considerare atunci când alegem ferestrele de mansardă

 

2. Înclina╚Ťia acoperi╚Öului ╚Öi în─âl╚Ťimea la care vor fi montate

În cl─âdirile a c─âror în─âl╚Ťime nu depa╚Öe╚Öte 25m, distan╚Ťa de la marginea de jos a ferestrei pân─â la podea trebuie s─â fie de minim 0.85m. În cazul în care cl─âdirea are o în─âl╚Ťime mai mare, aceast─â distan╚Ť─â trebuie sa fie de minim 1.1m. Trebuie men╚Ťionat c─â, cu cât ferestrele sunt montate la în─âl╚Ťime mai mare fa╚Ť─â de podea, cu atât cantitatea de lumin─â natural─â care p─âtrunde în înc─âpere va fi mai mare. Ferestrele FAKRO au mânerul de ac╚Ťionare amplasat în partea de jos pentru a permite o operare u╚Öoar─â a ferestrelor montate la în─âl╚Ťimea optim─â (situa╚Ťia ideal─â este ca marginea de jos a ferestrelor sa fie situat─â la 1.1-1.4m fa╚Ť─â de nivelul podelei).

 

3. Tipul profilului

Ferestrele de mansard─â FAKRO sunt fabricate din materii prime de cea mai bun─â calitate ╚Öi utilizând cele mai noi tehnologii pentru a le asigura durabilitatea, func╚Ťionalitatea, siguran╚Ťa ╚Öi parametri excelen╚Ťi de izolare termic─â.

Alegerea tipului de profil depinde de preferin╚Ťele individuale ╚Öi de climatul interior.

Modelele din lemn se vor potrivi interioarelor în care acest material este dominant. Durabilitatea ferestrelor este ob╚Ťinut─â prin impregnarea cu fungicid în vid ╚Öi l─âcuirea lemnului de pin de cea mai bun─â calitate.

Pentru înc─âperile cu nivel periodic ridicat de umiditate (b─âi, buc─ât─ârii), recomand─âm ferestrele de mansard─â din lemn de pin l─âcuit în trei straturi cu lac poliuretanic alb.

De asemenea, oferim ╚Öi ferestre de mansard─â cu profile din PVC, recomandate atât în înc─âperile cu nivel ridicat de umiditate cât ╚Öi în spa╚Ťii care necesit─â între╚Ťinere u╚Öoar─â (ex. s─âli de sport). Profilele multicamerale au arm─âtur─â din o╚Ťel galvanizat. Materialul nu absoarbe umezeala, ferestrele fiind durabile ╚Öi rezistente la coroziune. Sunt disponibile ╚Öi în variantele de culoare stejar auriu sau pin.

 

Ce trebuie s─â lu─âm ├«n considerare atunci c├ónd alegem ferestrele de mansard─â                                        Ce trebuie s─â lu─âm ├«n considerare atunci c├ónd alegem ferestrele de mansard─â

 

 

 

Montajul ferestrelor de mansard─â

Montajul ferestrelor de mansard─â

 

Pentru a asigura montajul corect al ferestrelor în structura acoperi╚Öului sunt necesare rame de etan╚Öare. Proiectate cu precizie, elementele ramelor permit o îmbinare etan╚Ö─â a ferestrelor cu materialul învelitor. Rolul ramelor este atât drenarea eficient─â a apei, cât ╚Öi protec╚Ťia împotriva vântului. 

Deoarece exist─â o gam─â foarte larg─â de învelitori, în oferta FAKRO exist─â mai multe tipuri de rame de etan╚Öare. Acestea sunt fabricate din tabl─â de aluminiu ╚Öi protejate cu vopsea poliesteric─â.

Cel mai important aspect în procesul montajului este asigurarea  gradului maxim de hidro ╚Öi termoizola╚Ťie în jurul ferestrelor de mansard─â. În acest scop se utilizeaz─â accesoriile pentru montaj FAKRO. Prin utilizarea acestor produse se simplific─â ╚Öi reduce durata montajului dar, totodat─â, pot fi prevenite anumite erori de montaj. Deasemenea, prin folosirea accesoriilor pentru montaj, durata de via╚Ť─â a ferestrelor de mansard─â este prelungit─â. Recomand─âm deci utilizarea accesoriilor pentru montajul tuturor ferestrelor de mansard─â, costul lor fiind nesemnificativ raportat la durata de utilizare.

Atât instalarea, cât ╚Öi înlocuirea ferestrelor de mansard─â trebuie efectuate de o echip─â profesionist─â.

Ferestrele de mansard─â FAKRO combin─â siguran╚Ťa, func╚Ťionalitatea, durabilitatea ╚Öi designul elegant.

Ferestrele de mansard─â reprezint─â solu╚Ťia optim─â pentru luminarea construc╚Ťiilor moderne. Ele asigur─â o bun─â luminare ╚Öi o ventila╚Ťie corespunz─âtoare a interiorului înc─âperii, dar ╚Öi o priveli╚Öte nem─ârginit─â c─âtre exterior. Caracteristicile unice ale ferestrele FAKRO: eficien╚Ťa energetic─â, siguran╚Ťa în utilizare, func╚Ťionalitatea ╚Öi durabilitatea acestora le face imbatabile, fiind perfecte pentru aproape orice tip de acoperi╚Ö. Designul ferestrelor de mansard─â FAKRO, orientarea lor spre cer, asigur─â mult mai mult─â lumin─â natural─â decât prin ferestrele verticale. Dotarea ferestrelor de mansard─â FAKRO cu clapet─â de aerare automat─â ofer─â cantitatea optim─â de aer proasp─ât în mansard─â ╚Öi protejeaz─â împotriva r─âcirii înc─âperii. Designul adecvat al ferestrelor de mansard─â FAKRO asigur─â un bilan┼ú energetic sustenabil, reprezentat de diferen┼úa dintre aportul solar ╚Öi pierderile de c─âldur─â.