Characteristic roofing membranes

Caracteristici

Foliile pentru acoperiș acționează ca un strat protector. Ele îmbunătățesc calitatea etanșeizării, protejează termoizolația împotriva umezelii, vântului și prafului, fiind un element esențial în întregul sistem de termoizolație a acoperișului. Utilizarea foliilor EUROTOP în structura acoperișului aduce o serie largă de avantaje:

Eficiența energetică sporită

Pentru eficiență energetică, este suficientă o singură fantă de ventilație: cea dintre folie și învelitoare. Foliile cu permeabilitate ridicată la vapori pot fi montate în contact direct cu termoizolația sau astereala. Astfel, grosimea materialului termoizolant poate fi mai mare sau egală cu cea a căpriorilor, conducând la o termoizolație mai bună și, implicit, la economie de energie.
Permeabilitatea ridicată la vapori și impermeabilitatea la apa de condens garantează faptul ca materialul termoizolator rămâne uscat și își păstrează proprietățile de izolare. Rezistența la vânt și lipsa fantei dintre folie si termoizolație previn atât pierderea căldurii din materialul termoizolator, cât și penetrarea umidității din curenții de aer.
 

Montajul simplu

Datorită faptului că se montează direct pe astereală sau termoizolație, se face economie de timp, se reduce costul cu manopera, dar și riscul erorilor de montaj.

Longevitatea acoperișului

Datorită permeabilității crescute, umezeala excesivă este eliminată din termoizolație, crescând astfel durata de utilizare a acoperișului.
 

Microclimatul sănătos în mansardă

În structura acoperișului, foliile constituie a doua linie de protecție împotriva infiltrațiilor accidentale, a apei rezultate în urma topirii zăpezii, împotriva condensului și a prafului. Toate acestea sunt stopate și drenate spre jgheaburi, protejând astfel termoizolația acoperișului.
 

Plaja largă de aplicabilitate

Foliile FAKRO sunt foarte rezistente la temperaturi ridicate, motiv pentru care pot fi utilizate în structuri foarte diferite de acoperișuri și tipuri de învelitori, inclusiv tablă.

 

Wide application rangeFAKRO oferă o gamă largă de folii în scopul protejării termoizolației împotriva umezelii, vântului și prafului. Calitatea foliilor este permanent controlată prin verificarea celor mai importanți parametri.

Parametri verificați constant sunt:

  • rezistența la rupere
  • rezistența la străpungere
  • impermeabilitatea
  • greutatea specifică
  • dimensiunile rolelor

Aceste verificări garantează faptul că fiecare dintre foliile FAKRO respectă parametrii declarați în specificațiile tehnice.

 

 

 

Controlul calității

 

Testing resistance to UV radiation   Testing resistance to tearing
Testarea rezistenței la radiații UV   Testarea rezistenței la rupere